Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η Ενορία μας




ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ  ΙΕΡΟΥ  ΝΑΟΥ

  π.   Αθανάσιος   Δήμου

  π.  Αλέξανδρος  Κορναράκης

 


Α.  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ 
Η ανέγερση του Ι.Ναού άρχισε το έτος 1992 .Θεμελιώθηκε από τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Αχελώου κ. Ευθύμιον με την σεπτή άδεια του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ. Επερατώθη οικοδομικά το έτος 1997 , οπότε και ετελέσθη, στη πανήγυρι του Ναού την 25η Μαρτίου του ιδίου έτους, η πρώτη Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσβένης κ.Δημήτριον του νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Είναι Ναός βυζαντινoύ ρυθμού με εξωτερική επένδυση από πελεκιτή πέτρα Πηλίου .
Αρχιτέκτονας του Ι.Ναού είναι ο αείμνηστος ενορίτης μας Αθανάσιος Κουτσογιάννης

Η αγιογράφηση του Ναού που άρχισε εδώ κι ένα χρόνο(2008) και συνεχίζεται χωρίς διακοπή , είναι έργο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών αυτής της ιερής εκκλησιαστικής τέχνης, του π. Σταμάτη Σκλήρη και του Αθανασίου Κουτσιπετσίδη.


Ο παπα-Σταμάτης βάζοντες τις πρώτες πινελιές στό τρούλο




Ο Θανάσης ιστορεί τη Θεία Μετάληψη





Κατέστη Ενοριακός Ναός με Προεδρικό Διάταγμα το έτος 1995.


Β.-ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ του Ιερού Ναού αποτελούμενο από οκτώ μέλη (έξη είναι κυρίες) συμμετέχει ενεργά σέ όλες τις δραστηριότητες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπως :

- Επισκέπτεται Νοσοκομεία της περιοχής, για την προσφορά εκτός του δώρου και ενός χαμόγελου και μιας ευχής για χρόνια πολλά στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Και όταν παραστή ανάγκη δίνεται και οικονομική βοήθεια στους άπορους αρρώστους.

- Συλλέγει χρήματα, τρόφιμα, κουβέρτες και μεταχειρισμένα ρούχα για εμπερίστατους από θεομηνίες σεισμούς τυφώνες πολέμους, επιδημίες και άλλες αντίξοες περιστάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό - Συμμετέχει στον Έρανο της Αγάπης της Αρχιεπισκοπής τις μέρες των Χριστουγέννων

Σε ενοριακό επίπεδο βοηθάει οικονομικά μηνιαίως πολύτεκνες οικογένειες, απόρους και αρρώστους. Ομοίως επιλαμβάνεται και εκτάκτων περιστατικών (πληρωμή ενοικίου, φαρμάκων,λογαριασμών ΔΕΚΟ, εξόδων αποφυλακίσεως κρατουμένων κ.ά)



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Η ενορία μας δύο φορές το χρόνο διοργανώνει

εθελοντική αιμοδοσία

στην οποία όλοι μας , σαν σε σταυροφορία αγάπης , είμαστε προσκεκλημένοι.

Είναι η δέκατη συνεχή χρονιά που η ενορία μας διοργανώνει αιμοδοσία, με αρκετά καλά αποτελέσματα Ωστόσο, βλέπουμε, να μην έχουν όλοι ευαισθητοποιηθεί και να αναβάλουν τη συμμετοχή τους. Από φόβο, άγνοια, αμέλεια;

Όπως και να χει το πράγμα, αγαπητοί μας, έως ότου έρθει εκείνη ή ώρα, που το αίμα θα παρασκευάζεται στα ιατρικά εργαστήρια, και μακάρι να ναι σύντομα, έχουμε χρέος αγάπης η ταυτότητά μας, ως χριστιανών, να φανερώνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις και πράξεις αγάπης και ανθρωπιάς.


Οι Ιερείς και η Επιτροπή Αιμοδοσία του Ι. Ναού